Sigurnost u doba ljetovanja

atos-osiguranje-sigurnost-u-doba-ljetovanja

Sigurnost u doba ljetovanja

Osunčano ljeto stiže na naše adrese sa velikim planovima za odmor od naporne radne godine. Pakovanje kofera za put u egzotične morske predjele je možda jedino spremanje u kome svi istinski uživamo. Ali, odlazak na ljetovanje za mnoge porodice znači izlaganje vrijedne imovine mnogobrojnim rizicima. Bezbrižne ljetne dane nerijetko savladaju požarne katastrofe i provalne krađe.
Uz polise za osiguranje imovine od opasnosti koje vrebaju, pripremili smo listu savjeta za obezbjeđivanje vrijednosti od značaja u danima odmora. Nemali broj neprilika ne možemo izliječiti. Ali, mnoge možemo spriječiti.

 

Atos-15x15Informaciju o odsustvu sačuvajte za sebe i najmilije.

U eri društvenih mreža, sačuvati trenutke za sebe često djeluje nemoguće. Ipak, objavljivanje privatnog odmora u javnoj sferi nije preporučljivo ako na put kreće cijela porodica.

 

Atos-15x15Osobu od povjerenja zamolite da povremeno obiđe vaše malo domaćinstvo.

Pored toga što će utvrditi da je sve na svom mjestu, osoba od povjerenja bi mogla i da zalije cvijeće, zar ne? Takođe, ova osoba bi mogla i da pokupi poštu, prozrači prostorije ili podigne roletne kako bi se stvorio utisak da u kući ili stanu neko boravi.

 

Atos-15x15Razmislite o ugradnji senzorskih svjetiljki i alarma.

Svjetlo reflektora na prilazu domaćinstvu često odagna i odlučne provalnike. Uz moć osvjetljenja, ugradnja alarma može da bude veoma učinkovita u zaštiti imovine i vrijednosti koje naročito cijenite.

 

Atos-15x15Tri puta provjerite da li ste ugasili sve električne uređaje.

Čak i da provjerite deset puta da li je svaki utikač funkcionalan, nećete pogriješiti. Kratak spoj je samo jedan od rizika kojem je neispravna električna oprema izložena. Pored strujnih, neophodno je da sa sigurnošću utvrdite da vam toplotne cijevi i ventili za vodu rade bez mane.

 

Atos-15x15Bogatstvo spakujte u kofer ili sef.

Zasigurno je da vaše domaćinstvo obiluje vrijednostima bez kojih ne biste mogli da zamislite svoj život. Dragocjenosti možete sačuvati kako skladištenjem u trezor, tako i pakovanjem u putni kofer. U svakom slučaju, imovinu koja vrijedi uklonite sa vidnog mjesta potencijalnih rizika.

 

Za miran san, Vaše Atos osiguranje

Podijeli