Revidirano i objavljeno: 17.06.2016.

 

Dobro došli na atososiguranje.com

Vaša privatnost i sigurnost su od izuzetne važnosti za servis atososiguranje.com zbog čega smo kreirali politiku privatnosti i sigurnosti da bismo demonstrovali posvećenost i obavezu da vaše podatke držimo strogo povjerljivim. Želimo da se osiguramo da ste svjesni i da razumjete našu politiku privatnosti i sigurnosti kako bismo vam mogli pružiti što bolju uslugu na obostrano zadovoljstvo.

Molimo vas da pročitate sljedeću izjavu da biste razumjeli kako će vaši lični podaci biti tretirani dok budete koristili usluge website-a atososiguranje.com (u daljem tekstu „Website“ ili „atososiguranje.com“).

 

1. Rezime

Naš primarni cilj prikupljanja podataka o korisniku je poboljšati utisak i vaše iskustvo korišćenja naših usluga. Koristimo zbirne informacije (prikupljene podatke preko svih korisničkih naloga) da razvijemo sadržaj usmjeren prema vašim interesima. atososiguranje.com je posvećen vašoj privatnosti i neće dijeliti vaše lične podatke trećim licima ni u kom slučaju, osim ako to ne zahtijeva zakon.

 

2. Šta pokriva ova politika privatnosti

Ova politika privatnosti pokriva website atososiguranje.com i njegove aktivnosti. Drugi site-ovi čiji se linkovi mogu naći na atososiguranje.com imaju svoje politike privatnosti koje možete pogledati na tim site-ovima. Ova izjava privatnosti odnosi se isključivo na podatke prikupljene kod nas. Korisnici servisa atososiguranje.com bi, takođe, trebalo da budu svjesni da kada dobrovoljno otkriju lične podatke u područjima predviđenim za komentare ili na oglasnim pločama, te informacije mogu biti prikupljene od strane drugih, što može dovesti do neželjenih poruka upućenih vama.

atososiguranje.com nije odgovoran za lične podatke koje ste odlučili podijeliti na ovim stranicama website-a. Da biste podnijeli zahtjev za uklanjanje ličnih podataka sa našeg website-a, kontaktirajte nas na abuse[@]atososiguranje.com. U nekim slučajevima, nećemo biti u mogućnosti da uklonimo vaše lične informacije, ali ćemo vas obavijestiti zbog čega smo onemogućeni.

 

3. Prikupljanje podataka (dobrovoljne predaje)

Informacije o našim kupcima su bitan dio našeg poslovanja. Informacije ostavljate kada pretražujete, kupujete, komentarišete ili komunicirate sa našim korisničkim servisom.
Website atososiguranje.com ne prikuplja lične podatke o svakom pojedincu/korisniku, osim u slučaju kada ih pojedinac/korisnik svjesno pruža. Na primjer, od vas će biti direktno zatražene informacije kao što su e-mail adresa (prilikom registracije) kako biste mogli postati korisnik usluga servisa atososiguranje.com. Takođe, možete pružiti informacije u drugim kontekstima. U slučaju da naručujete, odnosno odlučite da kupujete, možemo od vas zatražiti dodatne lične podatke kao što su adresa, telefonski broj i slično.
Prikupljamo samo vaše osnovne podatke i obaviještavamo vas o načinu njihovog korišćenja. Svi podaci su strogo čuvani i dostupni samo osoblju kojem su neophodni za kvalitetno obavljanje posla. Obrada podataka uključuje radnje u svrhu provjere ovlaštenja za pristup i pružanja usluge, što uključuje i kontaktiranje korisnika u vezi sa naručenim ili kupljenim proizvodom.
Uvijek imate mogućnost odbiti, odnosno ne pružiti zatražene informacije, i dalje pregledati sadržaj servisa atososiguranje.com, ali će vam biti onemogućen pristup određenim opcijama i uslugama.
Kada se odlučite registrovati i postati korisnik usluga servisa atososiguranje.com, molimo vas da informacije koje nam dajete budu istinite, tačne, važeće i potpune.
Uvijek imate pristup vašim ličnim podacima, a da biste pregledali ili ažurirali podatke koje ste ostavili, molimo vas da se prijavite na svoj nalog koji ste kreierali na našem website-u atososiguranje.com.

3.1 Statistika posjeta (Log file)

Uvijek možete posjetiti naše stranice bez otkrivanja vašeg identiteta. Međutim, kao i kod većine web stranica, server na kojem je naš website hostovan (u daljem tekstu Internet server) automatski identifikuje određene lične podatke kao što su IP adresa, datum i vrijeme vaše posjete našoj stranici/stranicama, vaš preglednik, vaš operativni sistem, naziv domena i adresu pružaoca internet usluga. Redovno analiziramo „server logs“ za statističke svrhe kako bismo saznali kako se koristi naša web stranica. Na temelju ovog uvida, optimizujemo naš website.

3.2 Kolačići (Cookies)

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se zapisuje na hard disk vašeg računara. Može sadržati identifikacioni kod korisnika koji će website koristiti da prati stranice koje ste posjetili i koliko puta ste to učinili. atososiguranje.com će koristiti kolačiće da prati web oglašivačku analitiku i da zapamti vaše sklonosti, ocjene i druge podatke kako bismo mogli da vam olakšamo pregled site-a. Većina web preglednika automatski prihvata kolačiće, ali obično možete da promijenite postavke preglednika za upozorenje prije prihvatanja kolačića, da biste prikazali upozorenje i s tim odlučili da li želite da ih prihvatite ili odbijete. Ako se odlučite onemogućiti primanje kolačića, nećete moći koristiti njihove pogodnosti.

 

4. Određivanje sadržaja i oglašavanje

Website atososiguranje.com sadrži linkove ka drugim site-ovima. Naglašavamo da atososiguranje.com nije odgovoran za politiku privatnosti drugih site-ova zbog čega vas molimo da obratite pažnju na iste. Na našem servisu se, takođe, mogu naći i reklame trećih strana. Da bismo kreirali sadržaj i oglase koji odgovaraju vašim interesima, koristimo analitiku koja je sakupljena od strane našeg sistema tako da odredi koje dijelove website-a preferirate na temelju vaših posjeta i aktivnosti u tim dijelovima. Mi se trudimo da pravimo razumne odluke na osnovu informacija koje nam proslijedi vaš Internet preglednik i predočimo sadržaj koji je relevantan na svim dijelovima website-a, pa i van njega ukoliko smo u ulozi treće strane. Takođe, pravimo razumnu pretpostavku vaše geografske pozicije baziranu na vašoj IP adresi u cilju da vam predočimo kvalitetan sadržaj.

 

5. Interaktivna komunikacija

Da bismo unaprijedili vaše iskustvo na website-u, služimo se interaktivnom komunikacijom kao što su obavještenja na određene teme koje šaljemo na e-mail adresu koju ste nam dali. Takvu vrstu komunikacije upražnjavamo samo sa korisnicima koji su nam, putem svog profila, decidno odobrili da vršimo tu vrstu komunikacije. S vremena na vrijeme, desi se da pošaljemo e-mail sa obavještenjem o novim uslugama i promocijama onim korisnicima koji su, putem svog profila, dozvolili da im šaljemo takva obavještenja.

 

6. Omogućavanje komunikacije od strane trećih lica

Poštujemo privatnost naših korisnika i nećemo omogućiti gledanje niti ćemo poslati listu naših korisnika ni jednoj trećoj strani, a nećemo dozvoliti ni da bilo ko drugi uradi isto. Ukoliko su naši korisnici decidno dozvolili da im se šalju obavještenja od strane trećih lica, tada ćemo listu samo tih korisnika dati na iznajmljivanje trećim licima. Samo u takvim slučajevima, vaša e-mail adresa može biti proslijeđena bilo kojoj trećoj strani.

 

7. Kontrola vaših informacija

Registrovani korisnici mogu u svakom trenutku izabrati da prestanu da primaju sve vrste notifikacija od strane našeg site-a ili trećih lica. Takođe, u svakom trenutku možete izabrati da deaktivirate vaš nalog. Ukoliko to želite, pošaljite nam e-mail sa potrebnim informacijama na e-mail adresu info[@]atososiguranje.com i mi ćemo vam odgovoriti najdalje u roku od 30 dana. Vaše podatke čuvaćemo dok god je vaš nalog aktivan ili dok god je potrebno da vam isporučujemo određenu uslugu. Vaše podatke ćemo koristiti da ispunimo naše pravne obaveze, riješavamo nesuglasice ili ispunjavamo ugovore.

 

8. Dijeljenje informacija

Kada ste na nekom dijelu naše web stranice upitani za vaše lične informacije, tim postupkom dijelite te informacije sa našim website-om i našim biznis partnerima koji hostuju naš website i druge usluge našeg website-a.
Mi koristimo treća lica za procesuiranje kreditnih kartica, e-mail usluga i usluga hostinga za naš website. Kada odlučite da koristite te usluge, vi dobrovoljno dijelite potrebne informacije sa datim trećim licima kako bi ta usluga mogla biti izvršena. Svim trećim licima je strogo zabranjeno da koriste vaše informacije za bilo šta drugo osim za izvršenje datih usluga. Ukoliko ne želite da vaše informacije budu dijeljene, učinićete to tako što nećete koristiti date usluge.
Kao dodatak, ukoliko date bilo kakve lične informacije kroz neku vrstu promocije na site-u, morate da budete svjesni da te informacije dijelite sa oglašivačem. S vremena na vrijeme, moguće je da vam pružimo priliku da učestvujete u takmičenjima ili istraživanjima na našem site-u. Ukoliko odaberete da učestvujete, tražićemo određene privatne informacije, kao što su e-mail adresa ili vaše ime. Za izvođenje istraživanja ili takmičenja možemo koristiti usluge trećih lica. U tom slučaju, njima će biti zabranjeno korišćenje vaših privatnih informacija za svaku drugu svrhu. Vaše informacije nećemo dijeliti s njima ili s bilo kim bez vaše eksplicitne dozvole.
Možete se prijaviti na našoj stranici koristeći prijavu putem društvenih mreža. Ove usluge će ovjeriti svoj identitet i dati vam mogućnost da dijelite određene lične informacije sa nama, kao što su vaše ime i e-mail adresa. Ove usluge će vam dati mogućnost da objavljujete informacije o svojim aktivnostima sa ove web stranice na profil koji imate na društvenim mrežama.
Naša web stranica uključuje alate ili interaktivne mini-programe sa društvenih mreža koji rade na našim stranicama. Ovi alati su mali sadržaj modula koji korisnici mogu ugraditi na mjesta i mogu prikupljati vašu IP adresu, koja je trenutna stranica na kojoj se nalazite ili postaviti cookie kako bi omogućili alatu da funkcioniše ispravno. “Social media” alatke su hostovane na server trećih lica ili na našoj web stranici. Interakcije sa tim alatima uređene su pravilima o zaštiti privatnosti firme koja ih pruža.

 

9. Zaštita

atososiguranje.com čuva bezbjednost vaših podataka koje ste nam poslali preko fizičkih, elektronskih ili upravljačkih procedura. Vaši podaci se pohranjuju na atososiguranje.com serveru. Koristimo industrijski standard, proceduralne i tehničke mjere zaštite kako bismo zaštitili vaše lične podatke i privatnost od krađe, neovlaštenog pristupa ili gubitka. Podatke štitimo šifrovanjem i Secure Sockets Layer (SSL) sistemom i osiguravamo ih od neovlaštenog pristupa korisnika unutar i izvan firme.
atososiguranje.com ne čuva podatke vezane za vaše kreditne kartice. Naš webservis ne prikuplja niti traži od vas podatke sa vaše kartice već korisitmo eksterne online servise za plaćanje te vas molimo da pročitate njihove politike privatnosti.
Apelujemo da preduzmete mjere predostrožnosti kako biste zaštitili vaše lične podatke kada ste na internetu. Mijenjajte svoju lozinku, koristite kombinaciju slova i brojeva i uvjerite se da ste odabrali siguran web browser.

 

10. Kontakt

Za pitanja ili probleme u vezi sa Politikom privatnosti i sigurnošću Website-a, kontaktirajte nas putem e-mail adrese: info[@]atososiguranje.com
Website atososiguranje.com zadržava pravo izmjene Politike privatnosti i sigurnosti. Savjetujemo vam da redovno pregledate ovaj segment našeg website-a.
© 2016 atososiguranje.com