Kako navići mališane na vožnju u autosjedalici

atos-osiguranje-kako-navici-malisane-na-autosjedalice

Kako navići mališane na vožnju u autosjedalici

Prilikom odabira autosjedalice, svaki roditelj će primarno nastojati da osigura komfor svom djetetu. Ipak, kako bebe zaista jesu čudo, isuviše je teško odrediti kako će se mališani ponašati u svakoj vožnji. Na sreću, i navika je čudna stvar. U želji da vam olakšamo svaku narednu vožnju, spremili smo nekoliko savjeta za navikanje mališana na vožnju u autosjedalici.

 

Atos-15x15Upoznajte bebu sa sjedalicom.

Strah od nepoznatog je sasvim normalna pojava te ni u kom slučaju osnov za strah. Bebama je uglavnom potrebno neko vrijeme prije nego što se oslobode pred stranim licima i pojavama. Stoga, ne bi bilo loše da doneste sjedalicu kući i mališanu date dovoljno vremena da je prepozna kao sigurno mjesto.

 

Atos-15x15Igračka pažnju čuva.

Veoma efikasno sredstvo u zadržavanju pažnje te umirivanju djeteta u autosjedalici su, svakako, igračke. Ali, nije svaka igračka pogodna za vožnju. Plastične bi mogle da povrijede bebe pri naglom kočenju. Zato su najsigurniji izbor plišane igračke, mekane skoro kao bebina duša.

 

Atos-15x15Muzika za bebine uše pomaže.

Bilo da umilno pjevate sve uspavanke ili podesite radio stanicu po mjeri senzibiliteta najmlađih, sigurno je da će muzika odobrovoljiti, ali i smiriti djecu na putu do odredišta. Sa pjesmicama za djecu, svakako, ne možete da pogriješite, ali izbor muzičke liste, ipak, zavisi od bebinog ukusa.

 

Atos-15x15Zaštita od jakog sunca je nephodna.

Vrelina ljetnjih dana sve nas čini izuzetno nervoznim, a naročito najmlađe, koji plačem pokušavaju da daju do znanja sredini da se ne osjećaju prijatno. Zato je preporučljivo da opskrbite svoje vozilo prikladnom zaštitom od sunca, ali i da povremeno otvorite prozore kako bi svjež vazduh mogao da uđe.

 

Atos-15x15Kratka pauza mnogo znači.

U slučaju da ste krenuli na dalji put sa mališanom u vozilu, poželjno je da svakih 40 minuta pravite kraće pauze. Ni velikima nije ugodno biti fizički sputan, a kamoli malima, nerijetko sasvim zbunjenim u ulozi učesnika saobraćaja.

 
Uz sve navedene savjete, zaključili bismo najvažnijim. Kroz vrijeme, beba će se sigurno navići na autosjedalicu, ali do tada, ne zaboravite da sigurnost djeteta u vozilu prevashodno zavisi od vaše. Ako ste za volanom, primarno bi trebalo da se usredotočite na opreznu vožnju. Ako ste na zadnjem sjedištu sa bebom, slobodnih ste ruku da se igrate, ali ne i da smetnete s uma da vozilo djetetu ne bi trebalo da postane prva asocijacija na igru. U saobraćaju se samo odgovorna igra pika.

 

Za miran san, Vaše Atos osiguranje

Podijeli